Skye, Breng je eiland tot bloei

Het spel

In Skye speel je een van de 5 hoofdmannen die wedijveren om de beste stukken land voor hun clans. Alleen de hoofdman die zijn gebied het best ontwikkelt en het slimst handelt, wordt tot koning van Skye gekroond.

Skye is een spel voor 2 tot 5 personen vanaf 8 jaar. Je bent er ongeveer een uur mee bezig. De uitgever is 999 Games.

Afhankelijk van het aantal spelers, speel je 5 of 6 ronden. Aan het eind van iedere ronde wordt de score bepaald aan de hand van scoretegels. Er zijn 16 verschillende scoretegels, waarvan er in het spel 4 gebruikt worden. Dat maakt ieder spel dus weer anders.

Iedere hoofdman krijgt een kasteel in zijn of haar kleur. Daarnaast krijgt iedereen een zichtscherm en een aflegfiche.

Iedere hoofdman trekt nu 3 tegels en legt deze open voor zijn/haar zichtscherm. Achter het zichtscherm bepaal je, ongezien door de anderen, hoeveel de tegel waard is. Bij één tegel leg je je aflegfiche. Deze tegel gaat terug in de zak. Wanneer iedereen de waarde van zijn/haar tegels bepaald heeft, worden de zichtschermen weggehaald. Nu mag iedereen een tegel kopen bij een andere hoofdman. De hoofdman die de tegel verkoopt, ontvangt van de koper de kosten en mag ook het geld wat hij/zij bij de tegel als waarde heeft neergelegd, terug in zijn/haar voorraad nemen. De tegels die niet verkocht worden, worden door de hoofdman zelf gekocht. Dit geld gaat terug in de voorraad. Nu mag iedereen zijn/haar gekochte tegels aanleggen aan het kasteel. Hierna wordt de score bepaald door de scoretegel(s) van deze ronde te bekijken en vergelijken met ieders land.

Na de laatste ronde worden de overwinningspunten voor tegels met perkamentrollen bepaald. De hoofdman met de meeste overwinningspunten wint het spel.

Beoordeling

Skye is een leuk spel met veel interactie tijdens het handelen. Het beoordelen van wat een tegel waard is, is in het begin even wennen. Wij dachten er de eerste keer niet aan, dat je om te handelen ook nog wat geld over moet houden om een tegel bij een andere hoofdman te kunnen kopen.

De scoretegels zorgen ervoor dat het spel tactischer wordt. In een ronde zijn er maar een paar tegels die punten opleveren. Die wil je natuurlijk wel hebben!

Ook met 2 spelers is Skye leuk om te spelen. Het handelen is dan wat beperkter, omdat je minder keuze hebt.

Alles bij elkaar krijgt dit spel van ons een dikke voldoende. Het is makkelijk te leren, er zit tactiek in en een klein beetje geluk in het trekken van de tegels.

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om dit spel te spelen? Bestel het spel direct hier onder de review.

  • Skye
    Skye

    In dit vlotte en gevarieerde bied- en legspel bouw je met landtegels een territorium dat zoveel mogelijk punten moet opleveren.

    € 27,99
© 2011 - 2018 Bumblebeez Spellenwinkel, de spellenspecialist voor West Brabant en Zeeland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie